Alzheimer Café - Netwerk Dementie Plus Noordwest Veluwe

lettergrootte

Alzheimercafé Nijkerk

maandag 6 december 2010 om 18.30 uur

Het Alzheimer Café is de maandelijkse ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun naasten en andere belangstellenden. In een gezellige sfeer krijgt u informatie van praktijkdeskundigen, is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en lotgenoten te treffen. De entree is gratis, aanmelden is niet nodig.


In het Alzheimer Café Nijkerk op maandag 6 december staat het onderwerp “Bang, boos en in de war” centraal.

Omdat de meeste mensen met dementie gewoon thuis wonen is het bijzonder moeilijk, zo niet onmogelijk, om als mantelzorger helemaal alleen de zorg voor iemand met dementie op zich te nemen. Vroeg of laat zal enige vorm van hulp nodig zijn, zelfs al is het maar voor enkele uren per week of een specifiek karweitje. Vaak is dit niet alleen veel beter voor de naaste verzorger, maar ook voor de dementerende. Het kan zijn dat hij of zij gestimuleerd wordt door het sociale contact met andere mensen, maar het kan ook zijn dat de mantelzorger minder gespannen is nu deze er niet meer alleen voor staat.
Voor mensen met dementie en hun mantelzorgers is een groot aantal hulp- en ondersteuningsvormen mogelijk. Vanavond geven professionals uit de dagopvang, de wijkzorg, Sigma en het zorgerf "buitenland" uitleg over betreffend onderwerp. Tevens is, in het kader van een breed perspectief, een stagiaire van "het zorgloket" van de gemeente Nijkerk aanwezig om informatie te verstrekken.

Deze interessante avond is bestemd voor mensen met dementie en voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp.

Tijens dit café is er, zoals altijd weer, de mogelijkheid om vragen te stellen.

Het Alzheimer Café in Nijkerk is iedere eerste maandag van de maand in Petit Restaurant 'Prins Heerlijk', Oranjelaan 56-58 in Nijkerk. Inloop vanaf 19.30 uur.

« activiteiten overzicht